Δελτίο Τύπου

3.400

συνεντεύξεις εργασίας για θέσεις στην Πληροφορική

800+

επισκέπτες στο Developers Day

3.200+

θεατές στις ομιλίες μέσω live μετάδοσης

Το kariera.gr, το μεγαλύτερο site για την εργασία στην Ελλάδα, διοργάνωσε το Σάββατο 11 Μαΐου, το Developers Day, ένα ολοήμερο event με στόχο την ανάπτυξη και κάλυψη θέσεων εργασίας στην Τεχνολογία και την Πληροφορική καθώς και την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Στο Developers Day συμμετείχαν πάνω από 26 εταιρείες από τον κλάδο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας, και παρευρέθηκαν πάνω από 800 developers και software engineers.

Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες:

  • Περιηγήθηκαν στα stands των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό για θέσεις ΙΤ και πραγματοποίησαν προσωπικές συνεντεύξεις με πάνω από 25 ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις: Agile Actors, ALBA Graduate Business School, Atos, Amdocs, Cognity, Dialog Semiconductor Hellas, EUROPEAN DYNAMICS, EY, InfoNet, INTRASOFT International, OKTOPAY, PeopleCert, Play’n GO, Printec, Profile Software, SG Digital, SingularLogic, SWORD, The Signal Group, TTS TELECOM, Vimachem Industrial Solutions, Vodafone, XM, ΟΠΑΠ, Όμιλος ΟΤΕ.
  • Παρακολούθησαν 14 ομιλίες σε επίκαιρες θεματολογίες πάνω στον κλάδο της Τεχνολογίας.
  • Δέχτηκαν συμβουλές σε θέματα βιογραφικού σημειώματος, διαχείρισης συνέντευξης και επαγγελματικού προσανατολισμού από εξειδικευμένους συμβούλους και recruiters του kariera.gr.
  • Γνώρισαν από κοντά εκπροσώπους 3 τεχνολογικών κοινοτήτων: Athens Big Data, JS Greece και Athens Bitcoin & Blockchain Meetup, ώστε να έρθουν πιο κοντά σε επαγγελματίες και ανθρώπους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε κοινές τεχνολογίες.
  • Συνάντησαν εκπροσώπους από το Coding School και ενημερώθηκαν για νέες τάσεις και δεξιότητες στις οποίες μπορούν να εκπαιδευτούν ώστε να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το επαγγελματικό τους προφίλ.
  • Εκπαιδεύτηκαν σε Automated Web Testing (Geb Framework) μέσω του DevLearn της Agile Actors.

Οι ομιλίες

 Οι 14 ομιλίες που ακούστηκαν στο αμφιθέατρο της εκδήλωσης εστίασαν στη νέα εποχή της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής δίνοντας ουσιαστικές γνώσεις για τις νέες τεχνολογίες, τον προγραμματισμό αλλά και το επιχειρείν στον τομέα του ΙΤ. Όλες οι ομιλίες μεταδόθηκαν μέσω Facebook live συγκεντρώνοντας μέσα σε λίγες ώρες πάνω από 3.200 θεατές.

Πιο συγκεκριμένα στις ομιλίες του Developers Day συμμετείχαν:

o Ανάργυρος Γαρύφαλος, Head of Software Development της εταιρείας XM στην Αθήνα με την ομιλία του «XM – Who, What and Why!», ο Δημήτρης Λιβάς, Co-Founder της εταιρείας Agile Actors παρουσιάζοντας «The Challenges of Tech Professionals in 2020s», ο Δρ. Νικόλαος Καρουζάκης, Assistant Professor of Finance στο Alba Graduate Business School μιλώντας για «How to utilise your Τech skills in the new Business era!», ο Βασίλειος Πιερράκος, Insurance IT Advisory Services Senior Manager στην EY παρουσιάζοντας τις «EY Technology Services», ο Χρήστος Σωτηρίου, Senior API Engineer της εταιρείας Vodafone παρουσιάζοντας την ενότητα «Creating a Digital Experience Layer», ο Ανδριανός Νταντής, Lead Developer/Master Software Engineer και ο Σταύρος Κοντόπουλος, Principal Engineer μας μίλησαν για «From Big Data to AI and the Real-time Enterprise: Are you ready?», ο Σωτήρης Χαρίτος, Head of Software Development στην εταιρεία ΟΠΑΠ εξηγώντας «Lucky with Electron & Microservices», ο Δημήτρης Λαδερός, Senior Manager – Architecture & New Technologies της εταιρείας INTRASOFT International μιλώντας για «Robotic Process Automation – Disruption or Buzzword?». 

Ο Γιώργος Αγγουράς, Software Development Director & Deputy CTO της εταιρείας PeopleCert με την ομιλία «Beyond code: what else you need to know», ο Κασίμης Θεοφάνης, CEO της εταιρείας Audax Cybesecurity μας μίλησε για την «Κοινωνική Μηχανική | Πώς να χακάρεις τον άνθρωπο…», ο Δρ. Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου, Senior Manager, Cyber Security Solutions στην εταιρεία Όμιλος ΟΤΕ παρουσιάζοντας «Hack your way out of crisis», ο Άγγελος Βεγλεκτσής, CTO στην Coinomi και ο Δημήτρης Τσαπακίδης, Bitcoin & Blockchain Tech Community με την ομιλία «Understand, Code & Change the World with Bitcoin», ο Αλέξανδρος Βίδρας, Managing director στην Vimachem παρουσιάζοντας «Artificial Intelligence and Robots – The present and the close future of the Pharmaceutical Industry», ο Γιώργος Καζαμίας, Software Engineer – Game Developer μιλώντας για το «Game Development – Η κοινότητα, τα εργαλεία και η αγορά».

Ακόμη, το kariera.gr μέσω του Coding School, που αποτελεί μια καινοτόμα και βραβευμένη πρωτοβουλία του με επίκεντρο την εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης προσέφερε σε δύο συμμετέχοντες του Developers Day δύο πλήρεις υποτροφίες για εκπαίδευση σε Angular και Predictive Analytics.

Οι εταιρείες

Agile Actors

ALBA Graduate Business School

Atos

Amdocs

InfoNet

Cognity

Dialog Semiconductor Hellas

EUROPEAN DYNAMICS

EY

INTRASOFT INTERNATIONAL

OKTOPAY

PeopleCert

Play'n GO

PRINTEC

Profile Software

SG Digital

SingularLogic

SWORD

The Signal Group

TTS TELECOM

Vimachem Industrial Solutions

Vodafone

XM

ΟΠΑΠ

Όμιλος ΟΤΕ

Οι ομιλητές

Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Tech Communities

Athens Big Data

Athens Big Data

Athens Bitcoin & Blockchain meetup

Athens Bitcoin & Blockchain meetup

JSGrecce

JSGrecce

Do you like the page? Share it then!